Entrada destacada

divendres, 15 de desembre del 2017


Resultado de imagen de mar aral
El mar Aral
és un llac situat A l´ Asía  Central  entre Kazajistan  al Nord i UzberKistan al Sur té  una superfície 68.000Km i una profunditat mitjana.
Aquest mapa virtual  del llac Aral dona informació d´un dels llac més grans del món es considerava mar  que es va reduir al pas  de temps  per culpa  del homes que prodigava ales seves terres erades cotó i ara ja no existeix...
solament queda sal i sorra i el record  que abans  aquest llac donava beneficis agrícoles i pesca.
Ara esta sec i en el sigla xix.
Aquest és un fet, més del desastres al Medi Ambient al món, por culpa del homes.

Resultado de imagen de mar aral


dimarts, 12 de desembre del 2017

Resultat d'imatges de tundra


Climes i paisatges: Cercle polar Àrtic i Antàrtic.
El paisatge polar:Les zones mes fredes del planeta perquè els raigs solars hi arriben molt inclinats.La pluja hi es pràcticament inexistent i les escasses precipitacions hi cauen en forma de neu.La vegetació,que nomes es visible a l"estiu és la tundra de la que s"hi alimenten per esquimals i lapons.

Resultat d'imatges de mapa antàrtida

Les zones d' alta muntanya,amb altituds superior als 2.500 m,tenen característiques pròpies dels climes freds,amb temperatures baixes durant tot l'any i precipitacions,si n'hi ha, en forma de neu.La vegetació d'alta muntanya es dediquen preferentment la ramaderia,a explotació dels boscos,a agricultura i,darrerament,ales activitats turístiques.

JORGE BRETONES

divendres, 1 de desembre del 2017


El desert més gran del món
és el desert càlid més gran del món i el tercer més gran després de l'antàrtica, el Sàhara s'estén des del mar Roig, incloent parts de la costa del mar Mediterrani, fins a l'oceà Atlàntic. Cap al sud, està delimitat pel Anhelosa, un cinturó de sabana semi àrida tropical que conforma les regions que cobreixen el nord de l'africa sahariana.
Clima 
El clima del Sàhara ha sofert enormes variacions en el temps, oscil·lant des estat humit fins sec durant els últims centenars de milers d'anys.
Aquesta variabilitat es deu a un cicle de 41 000 anys en què l'eix de la terra canvia entre 22 ° i 24,5 °.
Persones que viuen al desert Sahara
Els tuaregs o Haguéssim són un poble berber (o amazònica) de tradició nòmada del desert del Sàhara. La seva població s'estén per cinc països africans: Algèria, Líbia, Níger, Mali i Burkina Faso. Quan es desplacen, cobreixen les seves necessitats i les dels animals pel fet que viuen en unitats familiars extenses que porten grans ramats al seu càrrec.
Flora i fauna
Els dromedaris i les cabres són els animals domèstics que es poden trobar amb més freqüència al Sàhara. Donades les seves qualitats, especialment la seva resistència i velocitat, el dromedari és l'animal favorit de les poblacions nòmades.
S'estima que el Sàhara central té cinc-centes espècies de plantes, una xifra extremadament baixa tenint en compte la seva immensa extensió. Plantes com les acàcies, palmeres, suculentes, matolls espinosos i diferents pastures s'han adaptat a les àrides condicions, creixent menys per evitar la pèrdua d'aigua com a conseqüència dels forts vents, emmagatzemant aigua en les seves desgruixes tiges per utilitzar-la en els períodes secs.