Entrada destacada

dimarts, 28 de novembre del 2017

                                                                CANADÀ                                                  


És el segon país més extens del món després de Rússia, i també el més septentrional.


El seu terrirori està organitzat en 10 províncies i tres territoris. La seva capital és la ciutat d'Ottawa i la ciutat mes poblada és Toronto. S'estén des de l'oceà Atlàntic a l'est, l'oceà Pacífic a l'oest i cap al nord. Ocupa prop de la meitat del territori d'Amèrica del nord.
Canadà és una nació industrial i tecnològicament pionera i avançada, àmpliament autosuficient en energia gràcies als seus relativament extensos dipòsits de combustibles fòssils i a l'amplià generació d'energia nuclear i energia hidroelèctrica. Canadà tens dos idiomes oficials, (Francès i Anglès) Es calcula que el 75% de la població parla anglès (és a dir, 24,8 milions d'canadencs) i el 23% parla francès (és a dir, 7,7 de persones.)

dimarts, 21 de novembre del 2017

         CANYó DEl COLORADO
                          ( Amèrica del nord)

Al nord de Arizona, EE.UU. Hi ha una escarpada(altiplà immens).excavada pel riu colorado.
 
 Resultat d'imatges de mapa canyo coloradoResultat d'imatges de mapa canyo colorado

Resultat d'imatges de mapa canyo colorado

Creació del canyó.
Va ser creat pel riu colorado. El seu curs va enfonsar el terreny durant milons de anys.Te 446 km de longitud,compta amb serralades d'entre 6 i 29 km de amplada i abasta profunditats de més de 1600m.Els seus atributs consten d' afluents.
població
fa entre 9000 i 3000 anys van viviure a aquesta època,en aquest lloc.
Xarxa fluvial del colorado

El riu Colorado és un riu que aflueix al sud oest dels estats units i a Mèxic durant aproximadament 2.230km. Neix  ales muntanyes Rocalloses,al pendís del mont Richtofen 4245m i desguassa al golf de california,a Mèxic. Travessa els estats de Colorado,de Utah, i Arizona,Nevada i després entre California i Arizona de nou.

Jorge Bretones, Ges 1.





divendres, 10 de novembre del 2017

Mapa de predicció d'incendis forestals


Resultado de imagen de mapa de prediccio del perill d'incendi forestal

Aquest mapa és un mapa climàtic que indica quan fa més calor a Catalunya i quines zones poden tenir una mica  més fredes...per gaudir de las nostres estacions de tot l' any en la nostra Catalunya i anar a visitar les costes de las platges i zones rurals i muntanyoses en vacances o quan vulgueu..
per això aquest mapa indica que tenin en conte tot allò  de la natura i mantenir les platges netes i el medi ambient sobre tot les zones forestals que tenin molt risc de incendi.
Aquest mapa ens mostra l'interior de Catalunya que  poden tenir més risc  per això està  casi tot pintat varmell,  les zones del nord és gairabé de color  blanc, això ens permet veure en el mapa no tenen risc d' incendi. El que m'ha semblat més curiós d'aquest mapa, és que la zona de l'interior coincideix en ser la que té més perill d'incendi i la que menys ( en aquest cas, per no tenir boscos).