Entrada destacada

divendres, 15 de desembre del 2017


Resultado de imagen de mar aral
El mar Aral
és un llac situat A l´ Asía  Central  entre Kazajistan  al Nord i UzberKistan al Sur té  una superfície 68.000Km i una profunditat mitjana.
Aquest mapa virtual  del llac Aral dona informació d´un dels llac més grans del món es considerava mar  que es va reduir al pas  de temps  per culpa  del homes que prodigava ales seves terres erades cotó i ara ja no existeix...
solament queda sal i sorra i el record  que abans  aquest llac donava beneficis agrícoles i pesca.
Ara esta sec i en el sigla xix.
Aquest és un fet, més del desastres al Medi Ambient al món, por culpa del homes.

Resultado de imagen de mar aral


dimarts, 12 de desembre del 2017

Resultat d'imatges de tundra


Climes i paisatges: Cercle polar Àrtic i Antàrtic.
El paisatge polar:Les zones mes fredes del planeta perquè els raigs solars hi arriben molt inclinats.La pluja hi es pràcticament inexistent i les escasses precipitacions hi cauen en forma de neu.La vegetació,que nomes es visible a l"estiu és la tundra de la que s"hi alimenten per esquimals i lapons.

Resultat d'imatges de mapa antàrtida

Les zones d' alta muntanya,amb altituds superior als 2.500 m,tenen característiques pròpies dels climes freds,amb temperatures baixes durant tot l'any i precipitacions,si n'hi ha, en forma de neu.La vegetació d'alta muntanya es dediquen preferentment la ramaderia,a explotació dels boscos,a agricultura i,darrerament,ales activitats turístiques.

JORGE BRETONES

divendres, 1 de desembre del 2017


El desert més gran del món
és el desert càlid més gran del món i el tercer més gran després de l'antàrtica, el Sàhara s'estén des del mar Roig, incloent parts de la costa del mar Mediterrani, fins a l'oceà Atlàntic. Cap al sud, està delimitat pel Anhelosa, un cinturó de sabana semi àrida tropical que conforma les regions que cobreixen el nord de l'africa sahariana.
Clima 
El clima del Sàhara ha sofert enormes variacions en el temps, oscil·lant des estat humit fins sec durant els últims centenars de milers d'anys.
Aquesta variabilitat es deu a un cicle de 41 000 anys en què l'eix de la terra canvia entre 22 ° i 24,5 °.
Persones que viuen al desert Sahara
Els tuaregs o Haguéssim són un poble berber (o amazònica) de tradició nòmada del desert del Sàhara. La seva població s'estén per cinc països africans: Algèria, Líbia, Níger, Mali i Burkina Faso. Quan es desplacen, cobreixen les seves necessitats i les dels animals pel fet que viuen en unitats familiars extenses que porten grans ramats al seu càrrec.
Flora i fauna
Els dromedaris i les cabres són els animals domèstics que es poden trobar amb més freqüència al Sàhara. Donades les seves qualitats, especialment la seva resistència i velocitat, el dromedari és l'animal favorit de les poblacions nòmades.
S'estima que el Sàhara central té cinc-centes espècies de plantes, una xifra extremadament baixa tenint en compte la seva immensa extensió. Plantes com les acàcies, palmeres, suculentes, matolls espinosos i diferents pastures s'han adaptat a les àrides condicions, creixent menys per evitar la pèrdua d'aigua com a conseqüència dels forts vents, emmagatzemant aigua en les seves desgruixes tiges per utilitzar-la en els períodes secs.



dimarts, 28 de novembre del 2017

                                                                CANADÀ                                                  


És el segon país més extens del món després de Rússia, i també el més septentrional.


El seu terrirori està organitzat en 10 províncies i tres territoris. La seva capital és la ciutat d'Ottawa i la ciutat mes poblada és Toronto. S'estén des de l'oceà Atlàntic a l'est, l'oceà Pacífic a l'oest i cap al nord. Ocupa prop de la meitat del territori d'Amèrica del nord.
Canadà és una nació industrial i tecnològicament pionera i avançada, àmpliament autosuficient en energia gràcies als seus relativament extensos dipòsits de combustibles fòssils i a l'amplià generació d'energia nuclear i energia hidroelèctrica. Canadà tens dos idiomes oficials, (Francès i Anglès) Es calcula que el 75% de la població parla anglès (és a dir, 24,8 milions d'canadencs) i el 23% parla francès (és a dir, 7,7 de persones.)

dimarts, 21 de novembre del 2017

         CANYó DEl COLORADO
                          ( Amèrica del nord)

Al nord de Arizona, EE.UU. Hi ha una escarpada(altiplà immens).excavada pel riu colorado.
 
 Resultat d'imatges de mapa canyo coloradoResultat d'imatges de mapa canyo colorado

Resultat d'imatges de mapa canyo colorado

Creació del canyó.
Va ser creat pel riu colorado. El seu curs va enfonsar el terreny durant milons de anys.Te 446 km de longitud,compta amb serralades d'entre 6 i 29 km de amplada i abasta profunditats de més de 1600m.Els seus atributs consten d' afluents.
població
fa entre 9000 i 3000 anys van viviure a aquesta època,en aquest lloc.
Xarxa fluvial del colorado

El riu Colorado és un riu que aflueix al sud oest dels estats units i a Mèxic durant aproximadament 2.230km. Neix  ales muntanyes Rocalloses,al pendís del mont Richtofen 4245m i desguassa al golf de california,a Mèxic. Travessa els estats de Colorado,de Utah, i Arizona,Nevada i després entre California i Arizona de nou.

Jorge Bretones, Ges 1.





divendres, 10 de novembre del 2017

Mapa de predicció d'incendis forestals


Resultado de imagen de mapa de prediccio del perill d'incendi forestal

Aquest mapa és un mapa climàtic que indica quan fa més calor a Catalunya i quines zones poden tenir una mica  més fredes...per gaudir de las nostres estacions de tot l' any en la nostra Catalunya i anar a visitar les costes de las platges i zones rurals i muntanyoses en vacances o quan vulgueu..
per això aquest mapa indica que tenin en conte tot allò  de la natura i mantenir les platges netes i el medi ambient sobre tot les zones forestals que tenin molt risc de incendi.
Aquest mapa ens mostra l'interior de Catalunya que  poden tenir més risc  per això està  casi tot pintat varmell,  les zones del nord és gairabé de color  blanc, això ens permet veure en el mapa no tenen risc d' incendi. El que m'ha semblat més curiós d'aquest mapa, és que la zona de l'interior coincideix en ser la que té més perill d'incendi i la que menys ( en aquest cas, per no tenir boscos).

dimecres, 25 d’octubre del 2017

 El mapa més impressionant del món.

Actualment  als mapes s’han modernitzat i s’han fet més exactes, però això no sempre ha estat així ja que  en aquella època no havia molta tecnologia.
Aquesta ruta està creada  l‘any 1597 a Bèlgica .
Es un dels mapes mes bonics de la historia de la cartografia.


Aquest mapa l’he trobat molt original perquè te la forma d’un lleó que representa Bèlgica. 


Resultado de imagen de map of belgica 1597 lion

dimarts, 24 d’octubre del 2017




                                                             
                      REPRESENTACIO GRÀFICA DE LA TERRA

                     Projecció de Mercator i de Peters.

                     Mercator: L'any 1569,un geògraf flamenc va idear una solució per resoldre aquest problema,i la va a donar a conèixer con el pseudònim llatí:Mercator.
"el seu sistema se utilitza avui dia"
La projecció de Mercator tenia molts avantatges per el mariners,pero difuminava molt les formes terrestres les línees longitudinals, que en realitat convergeixen els pols,apareixen separades quan arriben.
Les malformacions sobretot a hemisferi nord son importants d´Amèrica del nord i de Europa es veuen mes gran.

Projecció de Peters:el any 1973.el alemany Arnol Peters va dissenyar una nova representació plana de la terra.Va intentar fer un mapa d´acceptació Internacional que respectes al màxim les superficials reals dels paisos i els continents.El resultat fou un mapa que impactava a primera vista sobretot entre els europeus que estaven habituats a veure en els projeccions de Mercator
que eren la part mes important de i el centres del mon.
Les deformacions son en realitat menys gran que les que es donen a altre tipus de mapes.
Resultat d'imatges de mapa mercator i peters
JORGE BRETONES, GES 1

divendres, 20 d’octubre del 2017

MAPA DE VEGETACIÓ D'ESPANYA 

 Ens trobem davant d'un mapa temàtic que sintetitza la distribució de la vegetació espanyola, compta amb una gran diversitat d'espècies fruit de la varietat de factors físics i humans. destaquen tots aquest arbes: pi,roure,faig,alzina,castany,palmeres. I també destaquen la  vegetació oceànica, la mediterrània, i la de canàries tropical.

                               MAPA FÍSIC DEL MÓN 


Aquest  és el mapa físic del mon dels anys 70, on estan repartits els 
continents del mon. A la dreta a sota del mapa troben la llegenda i l'altitud
a escala diferenciats en diferents colors, depenen de l'altitud que hi ha
a cada tros del mon. També ens mostra els noms de relleus, rius, muntanyes.
Si compararessim un mapa físic del món actual, veuríem que ja no hi ha tantes 
zones verdes al món com veiem en aquest mapa.  



                                                  Mapa Equador 

Tracta de 24 províncies, un país americà ubicat a americà del sud, limita al nord amb COLOMBIÀ, al sud i a l'est amb PERÚ i a l'oest amb l'oceà pacífic equador és el país mes petit del subcontinent i és el desè país més poblat de americà. 


dissabte, 14 d’octubre del 2017

El mapa més antic del món

Comencem amb el mapa més antic creat a Babilonia al S.VI ac
És una visió de babilònia a vista d'ocell. El cercle representa el continent central on apareix Babilònia dins d'un rectangle. També es mostren els territoris del voltant com Asiria i l'actual Yemen i Armènia. Al voltant hi ha representades les set illes referides al món circundant segurament referides als punts cardinals.Curiosament, encara que coneixien l'existència dels egipcis i dels perses, no els van representar per considerar-los enemics.





Resultat d'imatges de mapa antiguo de babilonia